• Aftrap Orange the World op 25 november 2021 in Breda

  De aftrap in Nederland voor de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen, Orange the World, vindt dit jaar plaats in Breda. De Nederlandse campagne wordt jaarlijks georganiseerd door UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs (lees meer)

 • 22 oktober 2020, Project Valkenhorst

  De beperkingen rondom COVID-19, hebben Zonta Breda er niet van kunnen weerhouden toch de jaarlijkse ‘High Tea’ met kledingbeurs te organiseren voor vrouwen die noodgedwongen in een opvanghuis zitten. De vrouwen hebben te maken gehad met huiselijk geweld (lees meer)

 • 25 november Orange Day 2020

  Op 25 november 2020 startte wereldwijd de campagne ‘Orange The World’ die duurde tot 10 december 2020 ‘de dag voor de Rechten van de Mens’. Op 25 november kleurden over de hele wereld belangrijke monumenten oranje. Hiermee werd (lees meer)

 • Cheque uitgereikt aan Hear My Voice

  Op 5 februari 2020 heeft Zonta Club De Baronie Breda een cheque ter waarde van € 1.000 uitgereikt aan de vrijwilligersorganisatie Hear My Voice. Dit is een telefonische hulplijn voor een luisterend oor bij huiselijk geweld. Het unieke (lees meer)

 • Uitreiking Zonta Centennial Award 2019

  Shirin Musa van Femmes For Freedom kreeg tijens de viering van 100 jaar Zonta op 9 november 2019 in Den Haag, de Zonta centennial award uitgereikt voor haar baanbrekend werk voor vrouwen in huwelijkse gevangenschap. Femmes for Freedom (lees meer)