Zonta Breda

Zonta Breda is een serviceclub van actieve en ambitieuze vrouwen, uit Breda en omliggende gemeenten, met een zelfstandige of leidinggevende positie in beroep. Zonta werkt aan de verbetering van de juridische, professionele, politieke en economische status van vrouwen over de hele wereld.

Zonta Breda, maakt deel uit van een internationale service organisatie van voornamelijk vrouwen met een zelfstandig beroep of leidinggevende functie.

Zonta richt zich primair op de positie van vrouwen in de maatschappij. Per stad of regio werken de leden op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen om hulp te bieden daar waar nodig is. Primair voor de lokale gemeenschap, maar daarnaast via Zonta International ook voor projecten elders in de wereld met als doel verbetering van de juridische, professionele, politieke en economische status van vrouwen. Echter, Zonta is geen politieke of religieuze organisatie en wederzijds respect en diversiteit is vanzelfsprekend.

Bestuur Zonta Club De Baronie Breda

Petra Groenhuis – Kools                        Presidente 

Carla Oderkerk                                       Secretaris

Szandra van Hooft – Bereczky              Penningmeester

 

Zonta Breda komt 1x per maand, de eerste woensdagavond van de maand, bij elkaar om te vergaderen. Er wordt  gezamenlijk gegeten en gelijke tijd efficiënt vergaderd.