Zonta Breda

Zonta Breda is een gezellige club van enthousiaste vrouwen met diverse beroepen, uit Breda en omliggende gemeenten die maandelijks bij elkaar komen. Naast deze bijeenkomsten werken wij samen aan projecten om andere vrouwen, vooruit te helpen. Dat doen we met fundraising en hands-on activiteiten.

Zonta Breda, maakt deel uit van een internationale service organisatie van voornamelijk vrouwen uit diverse beroepsgroepen.

Zonta richt zich primair op de positie van vrouwen in de maatschappij. Per stad of regio werken de leden op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen om hulp te bieden daar waar nodig is. Primair voor de lokale gemeenschap, maar daarnaast via Zonta International ook voor projecten elders in de wereld met als doel verbetering van de juridische, professionele, politieke en economische status van vrouwen. Echter, Zonta is geen politieke of religieuze organisatie en wederzijds respect en diversiteit is vanzelfsprekend.

Bestuur Zonta Club De Baronie Breda

Lilian Bruggeman – de Wilde                                                        Presidente 

Ank Koershuis                                                                                Vice Presidente

Carla Oderkerk                                                                              Secretaris

Heidi van Dijke                                                                              Penningmeester

Petra Groenhuis – Kools/Jomara v.d. Heijden – Günther        Algemeen lid

Zonta Breda komt 1x per maand, de eerste woensdagavond van de maand, bij elkaar om te vergaderen. Er wordt  gezamenlijk gegeten en gelijke tijd efficiënt vergaderd.