• 22 oktober 2020, Project Valkenhorst

  De beperkingen rondom COVID-19, hebben Zonta Breda er niet van kunnen weerhouden toch de jaarlijkse ‘High Tea’ met kledingbeurs te organiseren voor vrouwen die noodgedwongen in een opvanghuis zitten. De vrouwen hebben te maken gehad met huiselijk geweld (lees meer)

 • 25 november Orange Day 2020

  Op 25 november 2020 startte wereldwijd de campagne ‘Orange The World’ die duurde tot 10 december 2020 ‘de dag voor de Rechten van de Mens’. Op 25 november kleurden over de hele wereld belangrijke monumenten oranje. Hiermee werd (lees meer)

 • Orange Day 2019

  de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Maandag 25 november 2019, kwamen leden van Zonta Breda om 16.45 uur bij elkaar voor de start van de campagne “Orange the World” en “Zonta says No to violence against Women”. (lees meer)

 • 12 juni 2019 Project Valkenhorst

  Een jaarlijks terugkerend hands-on project van Zonta Club De Baronie Breda. Op woensdagmiddag 12 juni was het weer zo ver. Wederom werd een high tea en kledingbeurs georganiseerd voor de vrouwen en kinderen die een tijdelijk en veilig (lees meer)

 • Impressie Orange Day Breda 2018

  Op 25 november was de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Zonta vroeg op deze dag aandacht voor alle manieren van geweld die wordt gepleegd tegen vrouwen en meisjes, zoals huiselijk geweld, genitale verminking, seksuele intimidatie, huwelijkse dwang (lees meer)

 • Orange Day 2018 in het nieuws

  Omroep Brabant:  Breda, Eindhoven en Tilburg kleuren oranje tegen vrouwengeweld BREDA – Onder meer de Grote Kerk in Breda, het Evoluon in Eindhoven en het stadskantoor in Tilburg kleuren vanaf zondagavond twee weken lang oranje. De kleur staat (lees meer)

 • Orange Day Breda doet mee!

  Op verzoek van Zonta Club De Baronie Breda, heeft Gemeente Breda meegedaan aan de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen, Orange the World. Zonta Breda vroeg op 25 november  aandacht voor alle manieren van geweld die nog steeds (lees meer)

 • Zonta says No to Violence against Women!

  Op 25 november 2018, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, heeft Zonta Club de Baronie Breda gele rozen uitgedeeld en hiermee aandacht gevraagd voor het geweld tegen vrouwen. Overal ter wereld zijn vrouwen vaker slachtoffer (lees meer)

 • Zonta de Baronie Breda says no to violence against women

  Een impressie van onze gele rozen actie in 2016. Klik op de foto om het filmpje te bekijken.  

 • Met gele Zonta rozen nee zeggen tegen geweld

  Op zaterdag 26 november 2016 ging onze club de straat op met tassen vol gele rozen om aandacht te vragen voor de campagne Zonta says no. Het publiek reageerde enthousiast op onze actie en vond dat wij vooral (lees meer)

 • Project Valkenhorst

  Woensdagmiddag 9 mei 2018 organiseerde Zonta Club De Baronie Breda een high tea en een kledingbeurs voor de vrouwen en kinderen van Safegroup, locatie Valkenhorst in Breda. Safegroup is onderdeel van Juzt en helpt gezinnen in o.a. de (lees meer)

 • ZIF

  Het doel van de Zonta International Foundation (ZIF) is de charitatieve en educatieve programma’s van Zonta International te steunen. De ZIF verhoogt het geld waarmee Zonta International programma’s over de hele wereld financiert.

 • Femmes for Freedom

  In het 10e lustrumjaar 2014 steunt Zonta Nederland Femmes for Freedom, een organisatie die streeft naar huwelijkse vrijheid en gelijkheid tussen mannen en vrouwen.