Orange Day Breda doet mee!

Op verzoek van Zonta Club De Baronie Breda, heeft Gemeente Breda meegedaan aan de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen, Orange the World.

Zonta Breda vroeg op 25 november  aandacht voor alle manieren van geweld die nog steeds wordt gepleegd tegen vrouwen en meisjes, zoals huiselijk geweld, eer gerelateerd geweld, genitale verminking, seksuele intimidatie, huwelijkse dwang en kindhuwelijken. Want geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest getolereerde en ge├»nstitutionaliseerde vormen van schending van de mensenrechten.

Gemeente Breda steunde dit initiatief en Burgemeester Paul Depla ontstak, samen met Wethouder Greetje Bos om 17.00 uur het oranje licht met een druk op de knop. Hierdoor werden zowel de Grote Kerk, de Willemstraat als het Nassaumonument oranje uitgelicht. De kleur die symbool staat voor een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.
Vervolgens hebben beiden toegelicht hoe Breda omgaat met veiligheid voor onder andere vrouwen en meisjes.