Orange Day 2019

de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

Maandag 25 november 2019, kwamen leden van Zonta Breda om 16.45 uur bij elkaar voor de start van de campagne “Orange the World” en “Zonta says No to violence against Women”. De groep groeide gestaag met diverse ge├»nteresseerden en gasten vanuit Gemeente Breda, waaronder wethouder Greetje Bos en 3 vrouwelijke raadsleden. Om 17.00 uur kleurde de Toren van de Grote Kerk oranje, en na een toespraak van de presidente van Zonta over waarom Orange Day belangrijk is, werden de wenslantaarns aangestoken. De groep wandelde vervolgens met de wenslantaarns naar de vijver in het Valkenberg, waar ze te water werden gelaten. Wethouder Bos sprak aan de rand van de vijver, erover dat geweld veel voor komt en dat het allesbehalve een ‘ver van mijn bed-show’ is. Zij benadrukte dat hiervoor aandacht nodig is en blijft, ook in Breda. Zij trok het zelfs breder. “Het gaat in mijn optiek niet louter om geweld, maar om ongelijkheid tussen man en vrouw, en die moet ook bestreden worden”, aldus mevrouw Bos.

Zonta Breda kijkt terug op een heel geslaagde actie.