Start campagne Orange the World: 25 november 2021 in Breda – livestream!

Op donderdag 25 november 2021 zal de landelijke start van de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen, Orange the World, plaatsvinden in Breda.

Een onderdeel van de campagne Orange the World – die jaarlijks plaatsvindt van 25 november tot 10 december – is dat er wereldwijd door middel van het oranje verlichten van (prominente) gebouwen, pleinen, straten en monumenten aandacht wordt gevraagd voor bestrijding van geweld tegen vrouwen. Op 25 november 2021 zal om 19.00 uur het landelijke startsein voor de campagne worden gegeven door het verlichten van een zeer prominent gebouw in Breda: de Grote Kerk. Naast de Grote Kerk in Breda zullen ook de Willemstraat, de fontein in het Valkenbergpark en het Nassaumonument oranje kleuren.

Breda neemt al jaren actief deel aan de campagne en is een zeer betrokken gemeente in o.a. de bestrijding van geweld tegen vrouwen. In samenwerking met Zonta Breda, Soroptimistclub Breda, VVAO Breda en UN Women Nederland heeft de gemeente Breda een mooi programma voor de start van de campagne voorbereid.

Dit programma is vanaf 17.30 uur voor iedereen live te volgen via een livestream op http://www.onzelivestream.nl/orangetheworld

Voor meer informatie over de campagne en het programma op 25 november 2021 zie: www.breda.nl/orangetheworld