25 november Orange Day 2020

Op 25 november 2020 startte wereldwijd de campagne ‘Orange The World’ die duurde tot 10 december 2020 ‘de dag voor de Rechten van de Mens’.

Op 25 november kleurden over de hele wereld belangrijke monumenten oranje. Hiermee werd internationaal aandacht gevraagd voor het terugdringen van het geweld tegen vrouwen. Zonta steunt deze actie als jarenlang met haar wereldwijde campagne “Zonta says no to violence against Women”.

Dit jaar werd de campagne in Breda en omgeving groots opgezet. In samenwerking met de Gemeente Breda, Soroptimist Breda, de VVAO, afdeling Breda en Zonta Breda werden diverse activiteiten voorbereid. Helaas konden de activiteiten wegens het COVID-19 virus, niet doorgaan zoals was gepland. Echter…. deze dag is te belangrijk om voorbij te laten gaan zonder hier aandacht aan te besteden. Via social media werd door de betrokken organisaties aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen.

Op verzoek van de werkgroep OtW Breda deden naast Breda ook mee: Zundert, Oosterhout, Etten-Leur, Roosendaal, Rucphen, Halderberge, Steenbergen, Bergen op Zoom, Drimmelen en Gemeente Altena. Meer informatie hierover staat op www.orangetheworld.nl