12 juni 2019 Project Valkenhorst

Een jaarlijks terugkerend hands-on project van Zonta Club De Baronie Breda.

Op woensdagmiddag 12 juni was het weer zo ver. Wederom werd een high tea en kledingbeurs georganiseerd voor de vrouwen en kinderen die een tijdelijk en veilig onderkomen hebben gevonden, in de Safegroup, locatie Valkenhorst. Vrouwen die te maken hebben met huiselijk geweld.

Tijdens de high tea, tussen zelfgemaakte scones, hartige taarten, sandwiches en heel veel zoete lekkernijen, was er tijd voor een gesprek. De Zonta leden waren onder de indruk van de kracht van de vrouwen. “De wil om hun leven weer op de rails te krijgen verdient respect”, aldus een Zonta lid.

De kleding die was ingezameld door Zonta, waaronder nieuwe designerkleding, werd enorm gewaardeerd door de bewoonsters van Valkenhorst. Ze vertrokken met kleding, schoenen en accessoires en een grote glimlach.