Project Valkenhorst

Woensdagmiddag 9 mei 2018 organiseerde Zonta Club De Baronie Breda een high tea en een kledingbeurs voor de vrouwen en kinderen van Safegroup, locatie Valkenhorst in Breda.

Safegroup is onderdeel van Juzt en helpt gezinnen in o.a. de regio West-Brabant die met huiselijk geweld te maken hebben. Locatie Valkenhorst biedt een veilig tijdelijk onderkomen voor vrouwen, eventueel met hun kinderen. 

High tea

Tijdens de high tea, tussen de zelfgemaakte scones en hartige taarten, was er tijd voor ontspanning en een goed gesprek. De voorzitter van Zonta was onder de indruk en zei: “Ik heb groot respect voor de kracht van de vrouwen die ik hier spreek. Ik hoop dat deze plek hen helpt om weer op verhaal te komen en dat zij gauw de kracht vinden om weer op eigen benen te staan.”

Kledingbeurs

Ook de kledingbeurs wisten de bewoonsters te waarderen.  Bijna iedereen vertrok op andere schoenen, met mooie kleding en leuke accessoires.